Vegetarische Pad Thai

Natuurwinkel Alphen aan den Rijn Forum Recepten Vegetarische Pad Thai

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Astrid 4 jaren, 5 maanden geleden.

  • Auteur
    Berichten
  • #1067 Reactie

    Astrid

      Ingrediënten voor 4 grote portie

    •250 gram wok noodles (Natur Compagnie)
    •1 blok tofu (naturel, tamari of gerookt), in dobbelsteentjes (Provamel BioTofu)
    •4 eieren (weglaten voor veganistische variant)
    •1 zak bami/nasi groente of chinese groente
    •2 kleine sjalotjes, fijngehakt
    •6 kleine bosuitjes, in stukken van 2 cm
    •8 el tamarisaus (Terrasana)
    •4 tl soya/shoyusaus (Terrasana)
    •2 el rietsuiker (Ekoland)
    •6 el biologische kokosolie (Omega&More)
    •1 tl chilipoeder (weglaten voor milde variant)
    •Limoensap van 2 kleine limoenen
    •Verse koriander fijngehakt
    •1 el geroosterde pinda’s, fijngehakt (Horizon)
    •Gebakken/geroosterde uitjes (Healthy Planet)

    1.Verhit de kokosolie en bak de tofu tot hij bruin en een beetje knapperig is.
    2.Voeg de sjalot, de bosuitjes en de roerbakgroente toe. Bak totdat het geheel gaat geuren.
    3.Doe de rauwe eieren erbij en blijf roeren tot het ei gaar is en vermengd is met de groente.
    4.Voeg de ongekookte noedels en 2 kopjes water toe. Zet het gas wat hoger (middel). Blijf het noedelmengels roerbakken in de pan totdat het water is opgenomen en de noedels gaar zijn. Voeg evt. nog wat water toe.
    5.Als de noedels gaar zijn voeg je het limoensap, de tamarisaus, de soyasaus en de rietsuiker toe. Schep de ingrediënten goed door de noedels en de groenten en laat al het vocht opnemen door de noedels. Pas op voor aanbakken.
    6.Als laatste doe je de verse fijngehakte koriander erbij. Schep een paar keer om (hoog vuur) en zet dan het vuur uit.
    7.Schep alles op een bord en garneer met fijngehakte pinda’s,evt. extra taugé en chilipoeder.
    Eet smakelijk!

Reageer op: Vegetarische Pad Thai
Mijn informatie: