Inspiral boerenkoolchips

kale-chips

Misschien verwacht je het niet van zo’n oer Hollandse wintergroente, maar boerenkool is ook heel lekker in de vorm van chips. Inspiral boerenkool chips zijn raw, gemaakt van rauwe boerenkool die eerst gedrenkt is in een saus van rauwe cashewnoten en daarna op lage temperatuur is gedroogd. De chips bevatten geen granen, zuivel of soja en zijn geschikt voor een raw food en veganistisch voedingspatroon.

Het bedrijf achter de chips
De boerenkool wordt lokaal in Engeland geteeld en de chips gemaakt door Inspiral Visionary Foods. In 2007 begonnen als een eco café met de naam
Inspiral Lounge, gevestigd in de trendy wijk Camden in Londen. Dit café met restaurant is meerdere malen bekroond als beste veganistische restaurant. Een café waar ook raw producten al snel ‘de specialiteit van het huis’ werden. Inmiddels zijn er al weer twee verhuizingen geweest en is er nu ook een
aparte productieruimte in Noordoost Londen, waar zo milieuvriendelijk
mogelijk gewerkt wordt.

Wat is er zo bijzonder aan deze chips?
Ondanks dat het hier om een bewerkt product gaat, is er nauwelijks verlies van essentiële voedingsstoffen. Dit komt doordat de boerenkoolchips
gemaakt wordt door middel van een dehydrator; een machine die ervoor zorgt dat al het vocht uit een product wordt gehaald door er langdurig
warme lucht over te blazen, waarbij de temperatuur niet boven de 42 graden Celsius komt.

Verkrijgbaar in vijf verschillende smaken
Inspiral boerenkoolchips zijn verkrijgbaar in vijf verschillende smaken.
Probeer bijvoorbeeld de lekkere kruidige variant baobab & onion eens of de pittige variant wasabi & tarwegras. Hou je meer van zoet? Dan is de variant cacao & cinnamon zeker het proberen waard. En wat denk je van de smaken purple corn of beetroot acerola? De chips zijn verpakt in witte verpakkingen, gemaakt van 100% composteerbare materialen. Ze zijn lekker als tussendoortje, bijgerecht of bijvoorbeeld over de stamppot.

Meer weten? Bekijk het filmpje over deze bijzondere chips!