Kaas

kaas

Voor het maken van de lekkerste kazen moet de natuur haar gang kunnen
gaan. Het begint al met de weidegrond waarop het gras groeit, het voer
dat het dier eet en de kwaliteit van de melk die het geeft. Daarom hebben
de dieren die de melk voor onze kazen produceren de ruimte en kunnen ze
vrij grazen in een biologische weide waar geen gebruik gemaakt wordt van
kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De hoogwaardige kwaliteit
van de melk, samen met het vakmanschap van de kaasmakers en de
zorgvuldige rijping, zorgen voor prachtige kazen vol van smaak. Natuurlijk
zonder niet noodzakelijke toevoegingen en meestal vegetarisch gestremd.

Blauwschimmelkaas

Bij het maken van blauwschimmelkaas worden er na het pekelen gaten in de kaas geprikt, waardoor de Roquefort schimmel die bij de kaasmelk gevoegd is zich kan ontwikkelen. Hierdoor krijgen de luchtkanalen de typische blauwe kleur, ook wel aders genoemd.
Cottage cheese

Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is één van de meest pure vormen van verse kaas. Een frisse, kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur, gemaakt van
afgekoelde magere gepasteuriseerde melk.
Geitenkaas

De bereidingswijze van geitenkaas verschilt niet van die van kaas van koemelk. Ook is de
samenstelling van beide melksoorten vrijwel aan elkaar gelijk. Wel is geitenkaas witter van kleur dan kaas gemaakt van koemelk. Dit komt door het ontbreken van caroteen (pro-vitamine A) in het melkvet van geitenmelk.
Schapenkaas

Schapenkaas is kaas gemaakt van schapenmelk. Jonge en jong belegen schapenkaas is mild en romig van smaak. Als de kaas langer rijpt, wordt de smaak typerend “schaapachtig”, wat over het algemeen erg gewaardeerd wordt door
liefhebbers van karaktervolle kaas.