Lekker naar de boer bij Groenland – Ron van Dijk

Groenland-Ron-van-Dijk

Ron van Dijk is de eigenaar van biologisch glastuinbouwbedrijf Groenland in Schalwijk, ten zuiden van de Utrechtse Heuvelrug.

Hoe het begon
In 1964 startte de vader van Ron, Wim van Dijk, met het telen van groente en fruit. Toen hij kennis maakte met de biologisch(-dynamisch)e landbouw hoefde hij niet lang na te denken om hierop over te stappen. In 1995 heeft Ron het bedrijf van zijn vader overgenomen en is er een start gemaakt met 1000 vierkante meter kas om het seizoen van zijn vaders groenteproductie te kunnen verlengen. Inmiddels is de kas uitgebreid naar zo’n 2100 vierkante meter waarin o.a. tomaten en paprika ‘s geteeld worden.

Zelf een kijkje nemen
Ben je nieuwsgierig naar dit innovatieve biologische glastuinbouwbedrijf? Op zaterdag 21 en zondag 22 juni kun je er tussen 10.00 en 17.00 uur zelf een kijkje nemen en in de kas genieten van de beeldende kunst van Willy Kruijssen. Ook zijn er rondleidingen met uitgebreide uitleg over de
gepassioneerde manier van werken op het bedrijf, de ins en outs van het kweken van biologische groenten en het verschil met de reguliere teelt. Ook is er van allerlei lekkers te proeven en kunnen kinderen hun eigen pizza
bakken, met … natuurlijk biologisch-dynamische tomaten en paprika’s als
basis voor de pizzapret.

Stap in de wereld van gezonde voeding en genieten bij Groenland op de Trip 3 – 3998 WC in Schalwijk. Je bent van harte welkom!