Proef de natuur

17-de-Traay-honing

Honing is een cadeau van de natuur; heerlijk als broodbeleg, ingrediënt in culinaire gerechten of verzorgingsproducten.

Achter dit mooie product schuilt een bijzonder liefdesverhaal tussen de
honingbijen en geduldige, gepassioneerde imkers. Zo ook bij imkerij de Traay. De dagelijkse omgang met de bijenvolken vormt de basis voor het vakmanschap waarmee de Traay honing wordt gemaakt. Er wordt alleen
samengewerkt met imkers die rekening houden met het leefmilieu van
mensen, bijen en planten. De imkers gebruiken natuurvriendelijke middelen voor de bestrijding van bijenziekten en ontsmetting van de korven. Ook overwinteren de biologische bijen op eigen honing in plaats van ze bij te
voeren met suikerwater.

Dankzij het bloembezoek van bijen kunnen wij genieten van heerlijke honing. En dat niet alleen! Bijen zijn rasechte bestuivers en zorgen ook voor
de bestuiving van fruit, zaden en noten. Hiermee zijn ze van onschatbare waarde voor onze aarde.

De Traay honing bevat geen enkele kunstmatige toevoeging: geen
toegevoegde suiker, geen kleurstoffen, geen smaakstoffen en ook geen
conserveermiddelen. Het is rijk aan suikers, natuurlijke aromastoffen,
enzymen en stuifmeelkorrels.