Proef de rijke weide

21-22-Weide-kaas

Red de rijke Weide kaas wordt gemaakt in Rouveen bij kaasmaker
Bastiaanse, van melk afkomstig van de boerderij van Henk Pelleboer uit Polder Mastenbroek. Op zijn weiden grazen koeien en is er ook veel ruimte voor weidevogels, vlinders en bijen, die hier kunnen leven en hun jongen groot kunnen brengen.

‘Red de rijke Weide’ is een project van de Vogelbescherming met als doel 200.000 m2 rijke weiden in Nederland te krijgen. Weidegrond waar ruimte wordt gegeven aan flora en fauna, waar dieren en bloemen kunnen groeien en bloeien. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat boeren het gras langer laten staan. Hun opbrengsten zijn hierdoor echter wel minder. Met het project ‘Red de rijke Weide’ wil de Vogelbescherming deze boeren
compenseren.

Natuurwinkel ondersteunt dit project en ook jij kunt helpen. Natuurlijk door de petitie te tekenen op www.redderijkeweide.nl, maar nu ook door Red de rijke Weide kaas te kopen. Red de rijke Weide kaas is 8 weken gerijpt, dus jong belegen, en vegetarisch gestremd. Van elke verkochte kilo van deze kaas gaat maar liefst € 1,- naar de Vogelbescherming.

Meer informatie over het project vind je ook op www.redderijkeweide.nl.