Vrij van

Vrij-van

Voedselintolerantie, allergie en overgevoeligheid … er zijn verschillen, maar
er is één overeenkomst: je lichaam reageert erop. Wij vinden het belangrijk
dat je, ook als je bepaalde ingrediënten niet mag of wilt eten, voldoende keus
en inspiratie hebt om lekker en gevarieerd te eten en drinken. Daarom vind
je in ons assortiment een groot aantal producten vrij van onder andere
gluten, lactose en cacao. Wil je meer weten? Of zoek je producten die je niet
in de winkel kunt vinden? Vraag er gerust naar, wij helpen je graag verder.

Glutenvrij

Als je een glutenallergie of –intolerantie hebt, dan ben je gevoelig voor de eiwitten in gluten. Deze komen voor in granen als tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut. Ze zitten vaak
in producten als brood, crackers, pasta en
koekjes, maar bijvoorbeeld ook in verschillende soepen, sauzen en bier.
Vrij van lactose en koemelkeiwit

Wanneer je allergisch bent voor koemelkeiwit of een lactose-intolerantie hebt, ontstaan er klachten wanneer je melk of melkproducten eet of drinkt. Plantaardige dranken en desserts op basis van soja, noten, granen en rijst kunnen een goed alternatief zijn.
Zonder cacao

Ook voor het eiwit in cacao kun je overgevoelig of allergisch zijn. Natuurwinkel biedt dan een
alternatief in de vorm van carobe producten als ‘chocoladerepen’, boterhampasta’s, hagelslag en candybars.